Go Back
Barbecue recept shortribs

Ingrediënten & bereiding barbecue recept shortribs

Shortribs low en slow garen op de barbecue met een geweldige kruidenrub. Je hebt er een paar uur voor nodig, maar het eindresultaat is het 100% waard. Lekker met frietjes en een frisse salade.
Course Avondmaaltijd, Barbecue, Hoofdgerecht
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • +/- 700 gram shortribs
  • 1 eetlepel zout
  • 1/2 eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel mild paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
  • 1/2 eetlepel uienpoeder
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • +/- 1 eetlepel olijfolie
  • 50 milliliter appelsap

Instructions
 

  • Maak de barbecue klaar voor indirect grillen en breng de temperatuur naar +/- 120 graden Celsius.
  • Verwijder eerst het vlies aan de onderkant van de ribben, zoals je dat ook bij varkensribben doet. Snijd daarna met een scherp mes kruislings over de achterkant en verwijder eventueel vlies van de bovenkant. Noskos laat je in deze video zien hoe je dat doet.
  • Maak nu de rub door alle droge ingrediënten met elkaar te mengen in een vijzel.
  • Smeer het vlees in met wat olijfolie en bestrooi rijkelijk met de rub. Als de barbecue op temperatuur is, plaats je het vlees op het rooster. Je laat het nu 3 uur roken. Eventueel kun je wat van je favoriete rookhout toevoegen, maar dit hebben wij zelf niet gedaan.
  • Na drie uur haal je het vlees van de barbecue en leg je het op aluminiumfolie. Giet de appelsap eroverheen en steek de thermometer in het dikste deel van het vlees. Vouw het pakketje goed dicht. Ik gebruik altijd minimaal twee vellen aluminiumfolie, zodat het niet stuk kan gaan door scherpe botten die iets uitsteken. Plaats de shortribs terug op de barbecue.
  • Stel de thermometer in op 93 graden Celsius. Afhankelijk van hoe goed je de temperatuur onder controle hebt en houdt, duurt het ongeveer 3 uur tot het vlees deze temperatuur heeft bereikt. Prik met de thermometer in het vlees om 'te voelen' hoe zacht het is. Het moet iets weg hebben van prikken in een pakje boter (ook een tip van Noskos en echt hij heeft gelijk). Is dit op 93 graden nog niet het geval? Verwarm dan door tot 95-97 graden en test opnieuw.
  • Leg het vlees op een schaal en maak het pakketje open. Laat het nu minimaal 20 minuten rusten. Na 20 minuten vouw je alles dicht en rol je er een handdoek omheen. Laat nog 40 minuten rusten. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer.
Keyword Barbecue, Barbecue recept, Barbecuerecept, Shortribs