Go Back
Recept opgeklopte Feta

Ingrediënten & bereiding opgeklopte feta met geroosterde tomaatjes

Opgeklopte feta met in de oven geroosterde tomaatjes. Een heerlijke dip voor bij de borrel.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Bijgerecht, Borrelhapje

Ingredients
  

  • 250 gram goede cherrytomaatjes
  • 80 milliliter olijfolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 200 gram feta
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 citroen sap en rasp
  • 1 theelepel honing
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes platte peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels mascarpone

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pak een kleine ovenschaal en doe hier de tomaatjes in samen met de knoflook, chilivlokken en 50 mililiter olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en rooster ongeveer 30 minuten tot de tomaatjes mooi zacht zijn. Haal de ovenschaal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Doe alle overige ingrediënten in de blender en blend tot een gladde, romige massa.
  • Proef of je eventueel nog wat extra olijfolie, citroensap, zout of peper toe moet voegen.
  • Schep het fetamengsel in een leuke schaal en maak in het midden een soort kuiltje. Schep hier de afgekoelde tomaatjes in, inclusief de olie. Garneer met nog wat extra fijngehakte peterselie en eventueel wat verse basilicum.
  • Serveer er toastjes of stokbrood bij én dippen maar!
Keyword Borrelhapje, Dip, Feta, Geroosterde tomaatjes, Opgeklopte feta