Vul een grote kom met koud water. Doe hier de rijstnoedels in en laat ze minimaal een half uur staan.
Hak de knoflook fijn en snijd de sjalotjes in halve ringen. Snijd de tofu in blokjes en de kippendijen in kleine stukjes. Snijd de bieslook in stukjes van ongeveer 3 cm.
Doe de pinda's in een vijzel en maal ze grof. Eventueel kun je ze ook fijnhakken.
Verhit 3 eetlepels olie in een grote pan of wok op het vuur. Bak eerst de tofu goudbruin. Schuif naar de zijkant en voeg de kippendijen toe. Bak ze goudbruin.
Voeg nu de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig begint te worden. Let op dat de knoflook niet verbrandt! Voeg daarna de taugé toe en bak 2 minuten mee.
Giet de noodels af en knip ze in stukjes. Dat maakt het bakken makkelijker. Voeg ze toe aan de pan. Giet er nu het complete flesje Pad Thai saus bij. Roer goed door en bak tot de saus bijna helemaal is opgenomen door de noodels.
Schuif alles naar de zijkant van de pan. Kluts 5 eieren en voeg die toe (waar de pan leeg is). Roer door de eieren tot er een roerei ontstaat. Meng alles nu goed door elkaar en voeg de bieslook toe.
Serveer de Pad Thai met de gemalen pinda's, crispy chili oil, partjes limoen en wat fijngesneden bosui.