Ontbijttip: fluffy bananenpannenkoekjes

996

Het is weer tijd voor een overheerlijke ontbijttip! Vandaag deel in mijn recept voor fluffy bananenpannenkoekjes met je. Ze zijn per toeval ontstaan bij een gebrek aan ingrediënten, maar zo lekker! Dit recept wil ik je gewoon niet onthouden. Je hebt er slechts een handjevol ingrediënten voor nodig en daarna staan de bananenpannenkoekjes zo op tafel. Perfect voor een ontbijtje op zaterdag of zondag.

In het weekend mag je best een beetje extra uitpakken met je ontbijtje. Van een uitgebreide ontbijttafel met allerlei lekkers tot deze overheerlijke bananenpannenkoekjes. In dit blog vind je het recept én een aantal bonustips.

Recept voor fluffy bananenpannenkoekjes

Deze fluffy bananenpannenkoekjes zijn perfect voor een ontbijtje op zaterdag of zondag!
Servings 2
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes

Ingredients

  • 2 hele rijpe bananen
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel honing
  • 50 gram boekweitmeel (gewone bloem kan natuurlijk ook)
  • 30 gram blauwe bessen
  • olijfolie om de pannenkoekjes in te bakken

Instructions

  • Pel de bananen en doe ze samen met de Griekse yoghurt in een mengkom. Prak de bananen met een vork en maak er een zo glad mogelijk beslagje van.
  • Voeg het vanille extract, de honing, het bakpoeder en het meel toe. Meng alles goed door met een spatel of pollepel en roer er tot slot de blauwe bessen doorheen.
  • Verhit een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. De pannenkoekjes moeten rustig garen, dus zet het vuur vooral niet te hoog.
  • Voeg steeds een ruime eetlepel beslag toe aan de pan en bak de pannenkoekjes per drie stuks.
  • Haal de pannenkoekjes uit de pan als ze om en om goudbruin zijn en gaar vanbinnen. Serveer ze zo of met een kleine drizzle honing of Golden Syrup. Ze zijn warm lekker, maar ook als ze helemaal afgekoeld zijn.
Course: Ontbijt
Keyword: Bananen, Bananenpannenkoekjes, Ontbijt

Bananenpannenkoekjes zonder eieren

Ja, je leest het goed. Dit recept is zonder eieren. Ik had ze niet, maar ik had wel ontzettend veel zin in bananenpannenkoekjes. Toen ik de koelkast opende, kwam ik ook nog een laatste restje Griekse yoghurt tegen. En tja, als je ergens trek in hebt, dan moet je creatief zijn. Ik ben totaal geen boekweitmeel persoon, maar hé ook de normale bloem was op en dit had ik toevallig nog in de voorraadkast staan. Ik ben dus maar gewoon gaan freestylen en dat heeft ontzettend goed uitgepakt. Al zeg ik het zelf ;-). Voor mij voortaan nooit meer bananenkoekjes met ei, maar met Griekse yoghurt! En als dat boekweitmeel uiteindelijk op is, koop ik het echt niet meer opnieuw voor dit recept. Je kunt natuurlijk ook gewone bloem gebruiken!

Serveer de bananenpannenkoekjes met pruimencompote

Natuurlijk zijn de bananenpannenkoekjes helemaal lekker van zichzelf. Wil je er nou echt een feestje van maken en heb je toevallig nog een paar pruimen in huis of in de boom? Serveer er zelfgemaakte pruimencompote bij! Heel simpel, maar zo lekker! Het recept voor pruimencompote vind je hier.

Pruimencompote met bananenpannenkoekjes en cappuccino
Serveer er zelfgemaakte pruimencompote bij!

Nog een lekker ontbijtje met rijpe bananen

Eerlijk is eerlijk, bananen zijn het lekkerst als ze nog een beetje groen of net helemaal geel zijn. Niet veel mensen worden blij van een bruine banaan. Gooi ze alleen nooit weg! Hoe bruiner de banaan, hoe zoeter. Ideaal in smoothies of zoete baksels. Bananen zijn van zichzelf zo zoet, dat je niet per se nog een extra zoetstof hoeft toe te voegen. Laat ze dus lekker op de fruitschaal liggen en bewaar ze voor een lekker receptje! Je kunt er deze goddelijke bananenpannenkoekjes mee maken, maar je kunt ze ook gebruiken om er ontbijtmuffins mee te maken. Het recept kun je via het blog hieronder bekijken.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat je in een reactie weten hoe het gesmaakt heeft? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.