Ingrediënten & bereiding salade gegrilde broccoli
Groen, gezond, makkelijk en ontzettend lekker. Deze overheerlijke salade zet je binnen mum van tijd op tafel!
Cook Time 30 minutes mins
Course Hoofdgerecht, Lunch, Salade
- 1 Rode ui
- 1 Broccoli
- 100 gram Sperziebonen
- 100 gram Doperwten (diepvries)
- 10 Cherry tomaatjes
- 1 bosje Peterselie
- 3 eetlepels Olijfolie
- 2 eetlepels Balsamico azijn
- 15 gram Parmezaanse kaas
- 4 Roseval aardappeltjes
- Zout en peper naar smaak
Zet een pan water op het vuur. Breng aan de kook en voeg 1 theelepel zout toe.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Blancheer 2 minuten in het kokende water en schep daarna uit de pan. Bewaar het water, dit heb je ook bij de volgende stappen nodig. Spoel koud en zet apart.
Maak de sperziebonen schoon en snijd in drieën. Kook 2 minuten en voeg bij de laatste minuut de doperwten toe. Spoel de groenten koud en doe in een grote saladeschaal.
Kook nu de aardappeltjes in hetzelfde water. Snijd ze wel eerst even in vieren. Als de aardappeltjes gaar zijn, giet je ze af en laat je ze afkoelen.
Halveer de tomaatjes en snijd de ui in dunne ringen. Voeg toe aan de salade, samen met de aardappeltjes.
Verhit een grillpan. Voeg 1 eetlepel olijfolie, zout en peper toe aan de broccoli. Roer goed door. Grill de broccoli tot er bruine strepen ontstaan. Laat even afkoelen en voeg toe aan de salade.
Giet ongeveer 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamico over de salade. Schaaf er tot slot wat parmezaanse kaas overheen. Voeg nog wat verse peper toe en klaar is je salade!
Keyword Broccoli, Groenten, Parmezaan, Salade, Vegetarisch