Go Back
Salade gegrilde broccoli

Ingrediënten & bereiding salade gegrilde broccoli

Groen, gezond, makkelijk en ontzettend lekker. Deze overheerlijke salade zet je binnen mum van tijd op tafel!
Cook Time 30 minutes
Course Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 1 Rode ui
  • 1 Broccoli
  • 100 gram Sperziebonen
  • 100 gram Doperwten (diepvries)
  • 10 Cherry tomaatjes
  • 1 bosje Peterselie
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 2 eetlepels Balsamico azijn
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • 4 Roseval aardappeltjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructions
 

  • Zet een pan water op het vuur. Breng aan de kook en voeg 1 theelepel zout toe.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Blancheer 2 minuten in het kokende water en schep daarna uit de pan. Bewaar het water, dit heb je ook bij de volgende stappen nodig. Spoel koud en zet apart.
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd in drieën. Kook 2 minuten en voeg bij de laatste minuut de doperwten toe. Spoel de groenten koud en doe in een grote saladeschaal.
  • Kook nu de aardappeltjes in hetzelfde water. Snijd ze wel eerst even in vieren. Als de aardappeltjes gaar zijn, giet je ze af en laat je ze afkoelen.
  • Halveer de tomaatjes en snijd de ui in dunne ringen. Voeg toe aan de salade, samen met de aardappeltjes.
  • Verhit een grillpan. Voeg 1 eetlepel olijfolie, zout en peper toe aan de broccoli. Roer goed door. Grill de broccoli tot er bruine strepen ontstaan. Laat even afkoelen en voeg toe aan de salade.
  • Giet ongeveer 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamico over de salade. Schaaf er tot slot wat parmezaanse kaas overheen. Voeg nog wat verse peper toe en klaar is je salade!
Keyword Broccoli, Groenten, Parmezaan, Salade, Vegetarisch