Salade met gegrilde broccoli en parmezaanse kaas

1.2K

Op een warme, zomerse dag wil je niet een te zware maaltijd. Probeer daarom eens deze salade met gegrilde broccoli, parmezaanse kaas en nog veel meer lekkere groenten. Een kleurrijk gerecht, bomvol smaak en binnen een half uurtje kun je er al van genieten. Lees snel verder voor het recept voor deze overheerlijke salade met gegrilde broccoli.

Salades, ik kan er geen genoeg van krijgen. Je kunt eindeloos variëren en zo de lekkerste smaakbommetjes creëeren. Gegrilde broccoli is m’n favoriet in een Poké Bowl, dus waarom niet ook in een gewone salade? Probeer het maar eens, het is heerlijk!

Eindeloos variëren met broccoli

Broccoli is een groente waar je veel kanten mee op kunt. Koken of er een soepje mee maken is voor veel mensen wel bekend, maar wist je dat broccoli ook gegrild ontzettend lekker is? Blancheer de groente kort, spoel deze daarna koud, beetje olijfolie erop en grillen maar. Zo creëer je een nootachtige smaak, ideaal voor in een salade. Uiteraard kun je verder eindeloos variëren. Dit recept geeft je de basis, maar pas het natuurlijk aan waar jij dat nodig vindt. Voor mij zijn recepten altijd meer een inspiratie voor iets wat ik zelf helemaal om kan toveren naar wat ik lekker vindt.

Tips salade gegrilde broccoli

Het recept voor de salade met gegrilde broccoli vind je hieronder. Ik gebruik voor het koken van de groenten en aardappeltjes één pan met kokend water. Het is echt niet nodig om deze voor elke groente te verversen. Het is wel belangrijk dat je de groenten na het blancheren (kort koken) goed koud spoelt. Je kunt ze eventueel ook in een bak met ijswater doen. Kook de aardappeltjes als laatst. Eventueel kun je die daarna nog even kort bakken in wat olijfolie voor een krokant laagje.

Ingrediënten & bereiding salade gegrilde broccoli

Groen, gezond, makkelijk en ontzettend lekker. Deze overheerlijke salade zet je binnen mum van tijd op tafel!
Servings 2 personen
Cook Time 30 minutes

Ingredients

  • 1 Rode ui
  • 1 Broccoli
  • 100 gram Sperziebonen
  • 100 gram Doperwten (diepvries)
  • 10 Cherry tomaatjes
  • 1 bosje Peterselie
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 2 eetlepels Balsamico azijn
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • 4 Roseval aardappeltjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  • Zet een pan water op het vuur. Breng aan de kook en voeg 1 theelepel zout toe.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Blancheer 2 minuten in het kokende water en schep daarna uit de pan. Bewaar het water, dit heb je ook bij de volgende stappen nodig. Spoel koud en zet apart.
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd in drieën. Kook 2 minuten en voeg bij de laatste minuut de doperwten toe. Spoel de groenten koud en doe in een grote saladeschaal.
  • Kook nu de aardappeltjes in hetzelfde water. Snijd ze wel eerst even in vieren. Als de aardappeltjes gaar zijn, giet je ze af en laat je ze afkoelen.
  • Halveer de tomaatjes en snijd de ui in dunne ringen. Voeg toe aan de salade, samen met de aardappeltjes.
  • Verhit een grillpan. Voeg 1 eetlepel olijfolie, zout en peper toe aan de broccoli. Roer goed door. Grill de broccoli tot er bruine strepen ontstaan. Laat even afkoelen en voeg toe aan de salade.
  • Giet ongeveer 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamico over de salade. Schaaf er tot slot wat parmezaanse kaas overheen. Voeg nog wat verse peper toe en klaar is je salade!
Course: Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keyword: Broccoli, Groenten, Parmezaan, Salade, Vegetarisch

Heb jij dit recept gemaakt? Laat me weten wat je ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.