Go Back
Recept baked oates met appel en kaneel

Ingrediënten & bereiding baked oates met appel en kaneel

Baked oates met appel, kaneel en nog meer lekkere ingrediënten. Een feestje om mee te ontbijten! En, nog beter: je kunt het prima een paar dagen van tevoren maken.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Ontbijt
Servings 1 persoon (of 2 personen als je deelt met je partner)

Ingredients
  

  • 60 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 2 overrijpe bananen
  • rasp van een halve sinaasappel
  • snufje kaneel
  • 1,5 theelepel pindakaas
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel boekweitkorrels Als je het hebt. Je kunt het ook weglaten, maar ik moest er vanaf :-)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel honing
  • 30 gram rozijnen
  • 25 gram cashewnoten ongezouten
  • 1 theelepel nutella

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Pak een mengkom en prak hierin met een vork de bananen. Klop er vervolgens het ei, de honing en de pindakaas doorheen.
  • Voeg de havermout, kaneel sinaasappelrasp, bakpoeder, rozijnen, lijnzaad en boekweitkorrels toe aan de kom en meng goed.
  • Schep het mengsel in een kleine ovenschaal. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in dunne plakjes. Hak de cashewnoten fijn. Steek de appelplakjes in het havermengsel en verdeel er een theelepel Nutella en de cashewnoten overheen.
    Baked oates in de oven bakken
  • Bak in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer direct of de volgende dag. Je kunt de baked oates met appel en kaneel warm én koud eten.
Keyword Aardappels, Baked Oates, Kaneel, Ontbijt, Ontbijtrecept