Recept voor baked oates met appel en kaneel

1.2K

Het weekend is helaas alweer bijna voorbij. Om er de aankomende werkdagen toch een klein feestje van te maken, deel ik een goddelijk ontbijtrecept met je. Een super simpel recept voor baked oates met appel en kaneel. Je hebt er slechts een handjevol ingrediënten voor nodig en daarna is het een kwestie van alles mengen en in de oven schuiven. Je kunt dit recept gemakkelijk een dag van tevoren maken, zodat je het ’s ochtends alleen nog maar op een bordje hoeft te scheppen!

Ik wissel graag af met verschillende ontbijtjes. Van een simpele boterham met kaas tot yoghurt met homemade granola, bananenmuffins en bananenpannenkoekjes. Sinds kort heb ik weer een nieuw ontbijtrecept in m’n repetoire: baked oates. En daar kun je eindeloos mee variëren. Dit recept voor baked oates is met appel, kaneel en banaan. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook blauwe bessen aan toevoegen. Weer een receptje om lekker je eigen draai aan te geven dus!

Ingrediënten & bereiding baked oates met appel en kaneel

Baked oates met appel, kaneel en nog meer lekkere ingrediënten. Een feestje om mee te ontbijten! En, nog beter: je kunt het prima een paar dagen van tevoren maken.
Servings 1 persoon (of 2 personen als je deelt met je partner)
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes

Ingredients

  • 60 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 2 overrijpe bananen
  • rasp van een halve sinaasappel
  • snufje kaneel
  • 1,5 theelepel pindakaas
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel boekweitkorrels Als je het hebt. Je kunt het ook weglaten, maar ik moest er vanaf 🙂
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel honing
  • 30 gram rozijnen
  • 25 gram cashewnoten ongezouten
  • 1 theelepel nutella

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Pak een mengkom en prak hierin met een vork de bananen. Klop er vervolgens het ei, de honing en de pindakaas doorheen.
  • Voeg de havermout, kaneel sinaasappelrasp, bakpoeder, rozijnen, lijnzaad en boekweitkorrels toe aan de kom en meng goed.
  • Schep het mengsel in een kleine ovenschaal. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in dunne plakjes. Hak de cashewnoten fijn. Steek de appelplakjes in het havermengsel en verdeel er een theelepel Nutella en de cashewnoten overheen.
    Baked oates in de oven bakken
  • Bak in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer direct of de volgende dag. Je kunt de baked oates met appel en kaneel warm én koud eten.
Course: Ontbijt
Keyword: Aardappels, Baked Oates, Kaneel, Ontbijt, Ontbijtrecept

Tips bij dit recept voor baked oates met appel en kaneel

Met havermout kun je ontzettend veel kanten op. Je kunt er goddelijke koekjes mee bakken, de vlokken tillen je appeltaartdeeg naar een compleet ander level en dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele ontbijtrecepten die je ermee kunt maken. Dit recept voor baked oates met appel en kaneel hoort absoluut in het rijtje ‘havermout-toppertjes’ thuis. Wil jij het ook maken? Lees dan onderstaande tips nog even door, dan wordt het ook bij jou een gegarandeerd succes.

  • Kun je baked oates van tevoren maken? Het antwoord is ja. Ik maak dit recept vaak op zondag, zodat ik het op werkdagen alleen maar op een bordje hoef te scheppen.
  • Baked oates kun je warm, maar ook koud eten. Opwarmen kan, maar hoeft dus niet.
  • Afgedekt met aluminiumfolie kun je het minimaal drie dagen in de koelkast bewaren.
  • Met dit recept kun je eindeloos variëren. Laatst had ik toevallig nog wat bosbessen en voegde ik die er aan toe. Sinaasappelschil is een nieuwe uitvinding, maar als dit jou niks lijkt kun je het ook makkelijk weglaten. En ik gebruik Nutella, maar ook chocolate chips behoren tot de mogelijkheden.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het hieronder weten in de coments 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.