Go Back
Indonesische Dahl recept met zoete aardappel en spinazie

Ingrediënten & bereiding Dahl

Indonesische Dahl met zoete aardappel, puntpaprika en spinazie. Een kruidige soep of stoof, volledig vegetarisch en ideaal als doordeweekse maaltijd.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Indian
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 2 zoete aardappels (+/- 400 gram totaal)
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 puntpaprika
  • 100 gram gele linzen
  • 300 gram spinazie
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 2 cm verse gember
  • 1 theelepel kerrie madras
  • 1/4 theelepel chilivlokken (of minder, naar smaak)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 theelepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
  • zout en peper
  • 2 stuks naanbrood (die met knoflook en koriander is het lekkerst!)

Instructions
 

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in kleine stukjes. Rasp de gember of snijd heel fijn. Snijd de zoete aardappel in dobbelsteentjes van ongeveer 1x1 cm.
  • Zet een stoofpan op middelhoog vuur en verhit hierin de olie. Bak de ui samen met de knoflook en gember glazig. Doe dan de paprika in de pan en bak twee minuten mee. Voeg tot slot de zoete aardappel, linzen en specerijen (kerrie, chilivlokken en paprikapoeder) toe en roer alles goed door.
  • Doe nu de bouillon en de kokosmelk in de pan, roer alles goed door en laat het geheel 20 tot 30 minuten op laag vuur stoven. Roer regelmatig over de bodem van de pan.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden en bak hierin de naanbroden in de laatste 5 - 7 minuten van de kooktijd af.
  • Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge pan. Doe in een schaaltje en voeg de peterselie, en de rasp en het sap van een halve limoen toe. De andere helft van de limoen serveer je los bij de Dahl.
  • Als de linzen zacht genoeg zijn en de zoete aardappel gaar, voeg je de spinazie toe. Dat lijkt in eerste instantie heel veel, maar spinazie slinkt. Laat nog even kort meepruttelen. Proef of de soep/stoof goed op smaak is en voeg als dat nodig is nog wat zout en peper toe.
Keyword Dahl, Indiase keuken, Puntpaprika, Spinazie, Zoete aardappel