Ingrediënten & bereiding homemade aardbeien-limoensiroop
Een overheerlijke 's zomerse siroop. Verfrissend met bubbeltjeswater en een overheerlijk aperitief gemixt met prosecco. Dat is deze homemade aardbeien-limoensiroop.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Course Aperitief, Drankje
- 270 gram aardbeien
- 2 limoenen
- 350 milliliter water
- 120 gram suiker
Was de aardbeien met heet water, verwijder de kroontjes en halveer ze.
Doe de aardbeien samen met 120 gram suiker, het water en de rasp en het sap van twee limoenen in een ruime steelpan.
Zet de pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Laat het geheel 5 minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur en pureer het mengsel met de staafmixer of in de blender. Let op: het is heet! Giet in een luchtdicht bakje of in een schone glazen fles en zet in de koelkast.
Zodra het de aardbeien-limoensiroop volledig is afgekoeld, is 'ie klaar voor gebruik.
Keyword Aardbeien, Aardbeien-limoensiroop, Aperitief, Drankje, Limoenen