De allerlekkerste zelfgemaakte aardbeien-limoensiroop

1.9K

Lang leve de zomer! Niet alleen vanwege de zon, maar ook vanwege de aardbeien die nu volop verkrijgbaar zijn. Maar wat doe je nou als je helemaal los bent gegaan op de aardbeienaanbieding, je er te veel hebt om op te maken en ze langzaam op hun einde raken? Ik heb de oplossing voor je: maak deze goddelijke aardbeien-limoensiroop. Super simpel en echt waar, binnen enkele minuten klaar. Het recept voor mijn homemade aardbeien-limoensiroop vind je in dit artikel.

Ik ben gek op aardbeien. Zodra ze in het seizoen zijn, koop ik elke week een paar bakjes. Om ze zo los uit de hand te eten of ‘s ochtends in de yoghurt, maar ook in allerlei gerechten. Van zoet tot hartig, met aardbeien kun je alle kanten op! Nou heb ik ze ook zelf in de tuin staan en dat leverde dus best wel een overschot op. Tijd voor een experimentje dat meteen ontzettend goed uitpakte: zelfgemaakte aardbeien-limoensiroop. Super verfrissend gemengd met bubbeltjeswater en een zomerse verrassing als je ‘t mengt met prosecco voor je aperitiefje. Duik dus maar snel de keuken in, want van dit recept word je gegarandeerd blij!

Ingrediënten & bereiding homemade aardbeien-limoensiroop

Een overheerlijke 's zomerse siroop. Verfrissend met bubbeltjeswater en een overheerlijk aperitief gemixt met prosecco. Dat is deze homemade aardbeien-limoensiroop.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes

Ingredients

  • 270 gram aardbeien
  • 2 limoenen
  • 350 milliliter water
  • 120 gram suiker

Instructions

  • Was de aardbeien met heet water, verwijder de kroontjes en halveer ze.
  • Doe de aardbeien samen met 120 gram suiker, het water en de rasp en het sap van twee limoenen in een ruime steelpan.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Laat het geheel 5 minuten doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer het mengsel met de staafmixer of in de blender. Let op: het is heet! Giet in een luchtdicht bakje of in een schone glazen fles en zet in de koelkast.
  • Zodra het de aardbeien-limoensiroop volledig is afgekoeld, is 'ie klaar voor gebruik.
Course: Aperitief, Drankje
Keyword: Aardbeien, Aardbeien-limoensiroop, Aperitief, Drankje, Limoenen

Aardbeien-limoensiroop: mixen mét of zonder alcohol

Laatst organiseerde ik een etentje en ik wilde eens iets anders serveren dan het standaard glaasje bubbels of wijn. Nou had ik net een berg aardbeien geoogst en dus werd 1 plus 1 al snel 2: homemade aardbeiensiroop. Op zichzelf al geweldig, maar ik geef iets zoets graag een frisse touch en zo ontstond deze overheerlijke aardbeien-limoensiroop. Een heerlijke dorstlesser, maar ook een fantastisch aperitiefje bij een ’s zomers diner. Meng voor de non-alcoholische variant zo’n 50 ml siroop met bubbeltjeswater en voor de alcoholische variant dezelfde hoeveelheid met prosecco. Beide drink je weg als limonade, maar dat kun je bij de tweede optie beter niet doen. De eerste variant is bovendien perfect voor iedereen die geen alcohol drinkt. Natuurlijk kun je er nog veel meer kanten mee op en ik ben benieuwd naar jouw creaties. Welke cocktail maak jij met mijn aardbeien-limoensiroop?

TIP: Serveer je de aarbeien-limoensiroop bij de borrel? Kijk dan ook even naar alle heerlijke borrelhapjes die ik online heb staan!

Bewaartips

Waarschijnlijk is alles voor die tijd al op, maar zo niet dan blijft de aardbeien-limoensiroop zeker een week goed in de koelkast. Bewaar bij voorkeur in een luchtdicht balkje of in een goed afgesloten glazen fles. Kies je voor de laatste optie? Steriliseer de fles even met wat soda en heet water. Laat zo’n 10 minuten weken in heet water met een lepel soda en spoel daarna goed af. Tip tot slot: bewaar de aardbeien-limoensiroop in de koelkast. Laat de siroop wel eerst even op kamertemperatuur komen voordat je de fles daarin zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.