Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Maak de wortels schoon en snijd ze in kleinere stukjes van ongeveer 1 bij 5 cm.
Zet een grote koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Verhit de olie en bak de ui en knoflook glazig.
Doe nu de wortel, rozijnen, pijnboompitten en chilivlokken in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Bak ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren. Voeg vervolgens een kopje water toe en zet het vuur iets hoger.
Laat het water helemaal opnemen door de worteltjes. Zodra dit het geval is, zet je het vuur weer iets lager. Bak de worteltjes nog ongeveer 15 minuten op laag/middelhoog vuur. Blijf roeren!
Als de worteltjes gaar zijn, voeg je de honing en de balsamico toe. Zet het vuur hoog en laat het geheel heerlijk karameliseren.
Serveer de worteltjes in een gezellig schaaltje.