Pak een grote bakplaat of ovenschaal en bedek die met bakpapier. Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de venkel in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de rest in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
Snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 1 cm dik en snijd die vervolgens weer in kleinere stukjes.
Maak de paprika schoon en snijd in reepjes, ongeveer net zo groot als de venkel.
Meng de groenten met de kruiden, zout, peper en olijfolie op de bakplaat. Leg de tomaatjes bovenop en schuif alles in de oven.
Roer alles halverwege even goed door. Na zo'n 30 tot 45 minuten spoel je de kapucijners schoon en laat je ze even uitlekken. Snijd de worstjes in stukjes.
Haal nu de ovenschaal of bakplaat uit de oven. Verdeel de kapucijners en worstjes over de gegrilde groenten en zet alles nog minimaal 15 minuten terug in de oven.
Serveer als de worstjes gaar zijn.