Traybake met gegrilde groenten, worstjes en kapucijners

2.7K

Zin in een gezonde maaltijd, maar weinig tijd in de keuken? Dan is deze traybake met gegrilde groenten, worstjes en kapucijners ideaal. Natuurlijk moet je even wat groenten snijden, maar daarna hussel je alles met de kruiden door elkaar en schuif je de bakplaat zo de oven in. Perfect! Uurtje bakken en genieten maar.

Het idee voor dit recept kwam ik een aantal jaar geleden tegen in de Allerhande. De combinatie van gegrilde groenten, kapucijners en worstjes is geweldig. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven met m’n favoriete groenten en specerijen. Met als resultaat een simpele, supersnelle en ontzettend lekkere traybake met heel veel verschillende soorten groenten. Perfect als doordeweekse maaltijd.

Recept traybake met gegrilde groenten, kapucijners en worstjes

Deze traybake met gegrilde groenten, worstjes en kapucijners is een ideale maaltijd voor doordeweeks. Je hebt er weinig werk aan en terwijl alles in de oven zit, kun je nog wat andere klusjes doen. Perfect!
Servings 4 personen
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour

Ingredients

  • 2 stuks venkel
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 bloemkool (kleine variant, anders een halve)
  • 36 stuks cherry tomaat
  • 330 gram kapucijners uit blik of pot (uitlekgewicht 215 gram)
  • 250 gram worstjes (kip, varken of rund)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • 1 theelepel Vadouvan kruiden (Euroma Original Spices by Jonnie Boer)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Instructions

  • Pak een grote bakplaat of ovenschaal en bedek die met bakpapier. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de venkel in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de rest in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
  • Snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 1 cm dik en snijd die vervolgens weer in kleinere stukjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd in reepjes, ongeveer net zo groot als de venkel.
  • Meng de groenten met de kruiden, zout, peper en olijfolie op de bakplaat. Leg de tomaatjes bovenop en schuif alles in de oven.
  • Roer alles halverwege even goed door. Na zo'n 30 tot 45 minuten spoel je de kapucijners schoon en laat je ze even uitlekken. Snijd de worstjes in stukjes.
  • Haal nu de ovenschaal of bakplaat uit de oven. Verdeel de kapucijners en worstjes over de gegrilde groenten en zet alles nog minimaal 15 minuten terug in de oven.
  • Serveer als de worstjes gaar zijn.
Course: Avondmaaltijd, Hoofdgerecht
Keyword: Gegrilde groenten, Kapucijners, Oven, Traybake, Worstjes

Tips voor deze traybake met gegrilde groenten

Met dit recept voor deze traybake met gegrilde groenten, kapucijners en worstjes kun je eindeloos variëren. Hieronder een aantal tips.

  • Niet zo’n fan van één van de groenten in dit recept? Laat weg of vervang door iets anders! Kies bijvoorbeeld voor courgette, aubergine of broccoli.
  • Elke oven is anders. Dit betekent dat de baktijd in jouw oven langer of korter kan zijn. Kijk halverwege even hoe het gaat. Misschien moet de traybake langer of juist korter in de oven!

De dag erna nog lekkerder

Wij zijn thuis met z’n tweeën, Niels (mijn vriend) en ik. Doordeweeks zorg ik er regelmatig voor dat ik minimaal één gerecht maak waar we twee avonden van kunnen eten. Natuurlijk sta ik het liefst elke dag in de keuken, maar soms is het in combinatie met sport en andere afspraken makkelijker om even snel iets op te warmen. Deze traybake met gegrilde groenten is daar helemaal perfect voor. En nog beter, de volgende dag smaakt ‘ie nog lekkerder! Ook koud als lunch trouwens. Maar dat moet je zelf maar ondervinden!

Heb jij dit recept gemaakt? Ben benieuwd wat je er van vindt! 🙂

Ook heel lekker: Salade met gegrilde broccoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.