Recept voor heerlijke eiersalade

1.3K

In het weekend nodigen wij graag vrienden uit voor een borrel met allerlei lekkere hapjes. Van Franse kaasjes tot olijven en allerlei smeerseltjes. Uiteraard mag mijn zelfgemaakte eiersalade niet op de borrelplank ontbreken. Een simpel, maar oh zo lekker recept waar je gegarandeerd heel veel mensen blij mee maakt.

Zelf eiersalade maken is helemaal niet moeilijk en ontzettend lekker. Veel beter dan de varianten van de supermarkt! Ga jij aan de slag met dit recept?

Recept voor zelfgemaakte eiersalade

Dit recept voor eiersalade is simpel, snel klaar en ontzettend lekker! Wedden dat je nooit meer anders wilt?!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 7 minutes

Ingredients

  • 7 eieren
  • klein bosje bieslook
  • 125 gram crème fraîche
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl kerrie madras
  • zout en peper naar smaak

Instructions

  • Doe de eieren in een pan en vul die met water. Zet op het vuur. Zodra het water kookt, zet je een timer voor 7 minuten. Als de timer gaat, giet je het water af en laat je de eieren schrikken onder koud water.
  • Pel de eieren en snijd in stukjes. Dit gaat het makkelijkst met een ijersnijder.
  • Hak de bieslook fijn en doe dit samen met de eieren, mayonaise, kerrie en crème fraîche in een kom. Roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper.
Course: Borrelhapje
Keyword: Borrelhapje, Eiersalade

Eiersalade op een crositini

Deze overheerlijke eiersalade vraagt om een krokante begeleider. Serveer er daarom toastjes of zelfgemaakte knoflook crostini’s bij. Die smaken trouwens ook lekker bij de rest van de hapjes op je borrelplank! Een win-winsituatie dus!

Zelfgemaakte eiersalade maakt je borrelplank compleet!

Snel eieren pellen doe je zo

Dit recept voor eiersalade is ontzettend simpel. Wel moet je 7 eieren pellen. Niet een klusje waar iedereen even vrolijk van wordt. Geen zorgen, met mijn peltip is dit een fluitje van een cent! Om de eieren snel van de eierschaal te ontdoen, laat je ze na het koken schrikken met koud water. Giet de pan af en laat deze volstromen met koud water. Giet niet meteen af, maar laat de eieren in het water liggen. Tik ze nu allemaal tegen elkaar (of op het aanrecht), zodat de eierschaal breekt en vol zit met barstjes. Doe de eieren terug in het water en laat minimaal 5 minuten staan. Op de een of andere manier komt het water onder het vliesje van de eierschaal, waardoor je die er zo af pelt. Ideaal!

Tip: combineer met gerookte zalmsalade

Wil je helemaal indruk maken tijdens de borrel? Combineer de eiersalade met mijn overheerlijke recept voor gerookte zalmsalade. Supersimpel, maar net zo lekker! Klik op de link hieronder voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.