Havermoutkoekjes waar je van blijft eten

1.4K

Vandaag passen we op mijn kleine nichtje Marley. Ze is nu vijf en gek op bakken. Geen dagje strand of naar de dierentuin, maar samen met haar tante de keuken in en koekjes bakken. Vandaag stonden deze super simpele, maar oh zo lekkere havermoutkoekjes op het menu. Wij hebben er inmiddels al een aantal opgegeten. Hoog tijd om jou ook blij te maken met dit recept voor havermoutkoekjes.

Ook in het weekend sta ik graag in de keuken. Lekker uitgebreid koken en allerlei nieuwe recepten uitproberen. Meestal hartig, maar soms ook zoet. Vandaag ging ik aan de slag met wat restjes uit de koelkast en voorraadkast. En die zijn verassend goed uitgevallen! Lees daarom maar snel verder voor mijn heerlijke recept voor havermoutkoekjes.

Recept havermoutkoekjes

Zin in een lekker koekje? Maak deze havermoutkoekjes! Lekker krokant, zodat je er van blijft eten.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes

Ingredients

  • 180 gram havervlokken
  • 160 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 175 gram bloem
  • 160 gram boter
  • 10 gram kokosolie
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 1/2 theelepel zout

Instructions

  • Smelt de boter en kokosolie in een pannetje op laag vuur.
  • Meng alle droge ingrediënten met een pollepel of spatel in een mengkom. Voeg nu de boter, kokosolie en het ei toe. Roer alles goed door.
  • Laat het mengsel minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Maak met een theelepel balletjes van het deeg en leg die op de bakplaat. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte tussen de balletjes houdt.
  • Druk de balletjes plat met een vork en schuif de bakplaat de oven in. Bak de koekjes in +/- 15 minuten goudbruin en gaar.
Course: Bakken
Keyword: Havermout, Havermout koekjes, Koekjes

Havermoutkoekjes bewaren

Eerlijk is eerlijk, deze havermoutkoekjes zijn zo lekker, je blijft er van eten! Niet verstandig als je de volgende dag nog in je broek wilt passen. Berg ze daarom op in een luchtdichte verpakking. Op die manier kun je de koekjes prima een aantal dagen bewaren.

Ook lekker

Wil je nog meer bakken? Ik heb nog een heerlijk recept met havermout op m’n website staan. Dit keer voor ontbijtmuffins met banaan en bosbessen. Een feestelijk ontbijtje voor elke dag van de week, maar ook prima als tussendoortje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.