Linzensoep met een Marokkaans tintje

2.2K

Lang leve linzen! Je kunt er zo veel kanten mee op. Daarom vandaag deze overheerlijke linzensoep met een Marokkaans tintje. De soep is kruidig en ideaal als lunch of diner tijdens een koude dag.

Er bestaan veel recepten voor een Marokkaanse linzensoep. Ik wilde dit gerecht altijd al eens maken en daarom heb ik bij dit recept gekozen voor een variatie op de vele recepten. Vandaar ook het ‘Marokkaanse tintje’. Eén ding is zeker, de soep zit bomvol smaak en is ontzettend lekker.

Tip: geroosterde kikkererwten in de linzensoep

Wil je de soep een beetje oppimpen? Serveer er geroosterde kikkererwten bij. Dit is niet alleen een gezonde snack, maar ook een heerlijke krokante toevoeging in de linzensoep. Neem hiervoor een blik met 350 gram kikkererwten. Laat ze uitlekken in een vergiet en spoel goed af met water. Doe de kikkererwten in een kom en voeg hier 1 theelepel ras el hanout, een snufje gerookt paprikapoeder, een halve theelepel mild paprikapoeder en een snufje ui- en knoflookpoeder aan toe. Meng met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de kikkererwten in een voorverwarmde oven (200 graden) ongeveer 15 minuten. Laat ze afkoelen en serveer bij de soep.

Ingrediënten & bereiding linzensoep met Marokkaans tintje

Bomvol smaak, kruidig en ontzettend lekker. Deze Marokkaanse linzensoep is een ideaal als lunch of diner op een koude dag.
Servings 4 personen
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours

Ingredients

  • 2 middelgrote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel verse gember
  • 1 liter water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 rundvlees bouillonblokje
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 kleine wortels
  • 1 puntpaprika
  • 1 runderschenkel (met bot)
  • 250 gram fijne soepgroenten (kant en klaar zakje)
  • 1 theelepel harissa
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 175 gram rode linzen
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1/2 citroen

Instructions

  • Zet de waterkoker aan met 1 liter water.
  • Begin met het snijden van de groenten. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de wortels, paprika en bleekselderij in blokjes. Rasp de gember.
  • Doe de olie in een grote soeppan en zet deze op middelhoog vuur. Kruid de schenkel met zout en peper en bak deze kort aan, zodat er een bruin korstje ontstaat. Haal de schenkel uit de pan en zet apart.
  • Voeg nu de ui, knoflook, gember, chili vlokken, kaneel, komijn, paprika, wortel en bleekselderij toe. Bak tot de groenten glazig beginnen te worden.
  • Doe de tomatenpuree in de pan en bak ongeveer 2 minuten mee. Voeg nu de schenkel, het water en de bouillonblokjes toe. Laat ongeveer 1,5 uur pruttelen.
  • Haal de schenkel uit de pan. Je kunt het vlees er eventueel afplukken en terugdoen in de pan. Voeg daarna de soepgroenten en de linzen toe en laat dit nog ongeveer een half uurtje mee pruttelen.
  • Hak de peterselie fijn en snijd de halve citroen in partjes. Serveer bij de soep.
Course: Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Cuisine: Marokko
Keyword: Linzensoep, Soep

Heb jij dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.