Voorgerecht: bladerdeeg gevuld met peer en geitenkaas

3.4K

De kerstperiode staat voor de deur en dit betekent dat het hoog tijd is om je kerstmenu’s alvast voor te bereiden. Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het voorgerecht en ben je niet zo’n grote keuken prins(es)? Of ben je juist op zoek naar iets wat niet te veel tijd kost? No worries, ik heb een heerlijk en ontzettend simpel gerechtje voor je: bladerdeeg gevuld met peer en afgetopt met geitenkaas. Super simpel, heel lekker en ook ideaal als je vegetariërs op bezoek krijgt.

Laatst at ik samen met Niels bij mijn omaatje van in de 80. In haar prachtige keuken tovert ze nog altijd de lekkerste gerechten op tafel. Dit keer verraste ze ons met dit heerlijke voorgerecht met bladerdeeg, peer en geitenkaas. Iets dat ze ooit in Frankrijk gegeten had, in de tijd dat ze daar samen met opa een huis had. Ik kan niet anders dan het recept met jullie delen. De combinatie van het krokante bladerdeeg met de warme peer en het zoute van de geitenkaas is zo lekker! En nog leuker: je hebt slechts 4 ingrediënten voor dit voorgerechtje nodig.

Recept: voorgerecht met bladerdeeg, peer en geitenkaas

Met slechts vier ingrediënten en een oven tover je dit heerlijke voorgerecht op tafel. De combinatie van het krokante bladerdeeg met het zoet van de peer en het zout van de geitenkaas is ontzettend lekker. Simper, maar feestelijk én smakelijk!
Servings 4 personen
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes

Ingredients

  • 2 peren (Conference)
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 4 plakken geitenkaas (jong belegen)

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Pak vier ovenvaste schaaltjes. Strooi hier wat sesamsaad in en leg daar een plak bladerdeeg bovenop. Prik het bladerdeeg in met een vork en strooi nog wat sesamzaad op de bodem.
  • Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd in plakken en verdeel over het bladerdeeg. Top af met een plak geitenkaas.
  • Zet de schaaltjes +/- 30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is en de geitenkaas gesmolten en lichtbruin. Serveer direct uit de oven.
Course: Voorgerecht
Cuisine: French
Keyword: Geitenkaas, Peer, Voorgerecht

Tips bij dit voorgerecht met bladerdeeg, peer en geitenkaas

Wil jij dit heerlijke voorgerecht met bladerdeeg, peer en geitenkaas maken? Lees dan nog even onderstaande tips door. Dan wordt het gegarandeerd een succes!

  • Dit gerecht vraagt maar weinig voorbereidingstijd. Ik wil je aanraden om alles echt pas klaar te maken vlak voordat de schaaltjes de oven in gaan. Anders heb je kans dat het bladerdeeg wat sompig wordt door de peer.
  • Geen vuurvaste schaaltjes in huis? Kijk eens bij winkels als de Action, Xenos en Blokker of bestel ze online bij Bol.com. Geen zin om er geld aan uit te geven? Je kunt ook de randen van het bladerdeeg iets omhoog vouwen, zodat je bakjes creëert. In dit geval hoef je alleen wat sesamzaad in de bakjes te strooien. Leg daarop de peer en top af met de geitenkaas.
  • In dit gerecht gebruiken we plakken jong belegen geitenkaas. Natuurlijk kun je ook de zachte variant gebruiken, maar dat is aan jou. Doe vooral wat je lekker vindt en pas het recept vooral aan als je dit nodig vindt.

Nog een feestelijk voorgerecht

Leuke bijkomstigheid van dit feestelijke voorgerecht is dat het 100% vegetarisch is. Toch hoef je helemaal niet vegetarisch te zijn om van dit gerechtje te genieten. Wil je nog zo’n lekker voorgerecht dat wederom helemaal 100% vegetarisch is? Check dan even het recept hieronder voor mijn Caprese 2.0. Klik hier voor alle overige vegarecepten op m’n website.

Stond dit voorgerecht bij jou op tafel? Ik ben erg benieuwd of je ervan genoten hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.