Lunchtip: minestrone achtige soep

994

Bijna dagelijks kijk ik kookprogramma’s. Ik vind het heerlijk om andere chefs bezig te zien en om zelf inspiratie op te doen. De laatste paar weken zag ik meerdere recepten voor minestrone soep voorbij komen. Aangezien dit een soep is waarin je prima al je restjes op kunt maken, ben ik aan de slag gegaan met wat ik zelf in de koel- en voorraadkast had liggen. Het resultaat mag er wat mij betreft helemaal wezen, deze minestrone achtige soep zit bomvol smaak.

Oooh wat hou ik toch van soep! Dat kan ook eigenlijk niet anders als kind van mijn moeder. Toen ik nog thuis woonde stonden er wekelijks de lekkerste soepen op het menu. Van een simpele bouillon tot een goedgevulde snert. Ik woon al een aantal jaar niet meer thuis en dus moet ik zelf aan de slag. Gelukkig heb ik de soepgave vn moeders meegekregen. Regelmatig tover ik de lekkerste soepjes uit mijn eigen kleine keukentje vandaan. Zeker nu ik zo’n beetje alleen maar thuis werk staat er regelmatig een pan op het vuur. Lunchen met een dampende kom soep is wat mij betreft lekkerder dan met een broodje kaas. Deze minestrone achtige soep hoort absoluut tot mijn favorieten!

Recept voor minestrone achtige soep

Veel groenten en krachtige smaken. Dat is deze minestrone achtige soep. Een echte lunchtip voor thuis- en kantoorwerkers.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes

Ingredients

  • 100 gram cavalo nero
  • 2 wortels (winterpeen)
  • 2 rode ui
  • 1 venkel (met veel loof)
  • 150 gram magere spekblokjes
  • 800 milliliter water
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram groene linzen
  • 1 kippenbouillonblokje

Instructions

  • Was de cavalo nero en trek de bladeren los van de harde stelen. Snijd de bladeren in reepjes en gooi de harde stelen weg.
  • Maak de wortel schoon, halveer en snijd in plakjes. Doe hetzelfde met de venkel en houd het loof achter. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Zet een grote soeppan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes hierin goudbruin en knapperig. Je kunt eventueel een eetlepel olijfolie toevoegen.
  • Doe de ui, knoflook en wortel in de pan en bak nog even 3 minuten mee. Voeg alle overige ingrediënten (behalve het loof van de venkel) toe en laat minimaal 30 tot 45 minuten pruttelen, tot de groenten gaar zijn maar wel nog een kleine bite hebben. Proef en breng eventueel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Doe het loof van de venkel in de pan.
  • Als je alle soep in één keer serveert, kun je optioneel 20 gram lettervermicelli toevoegen per persoon. Kook dit nog mee volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je de soep portioneert en invriest, kook de lettervermicelli dan pas mee als je de soep ontdooit en opwarmt.
Course: Soep
Cuisine: Italië
Keyword: Minestrone, Soep

Tips bij deze minestrone achtige soep

Om dit recept voor deze minestrone achtige soep tot een succes te maken, heb ik nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

  • Cavalo nero is een groente die niet altijd overal verkrijgbaar is. Een alternatief is boerenkool, maar je kunt ook savooiekool of spitskool gebruiken.
  • Wil je een meer traditionele minestrone maken? Voeg bonen toe. Ik ben er zelf geen fan van, vandaar ook het feit dat dit een minestrone achtige soep is.
  • Met minestrone soepen kun je alle kanten op. Heb je nog wat restjes groenten in de groentela? Voeg ze toe aan de soep!
  • Wil je deze minestrone achtige soep bewaren? In de koelkast blijft ‘ie minimaal 3 dagen goed. Zelf vries ik de soep altijd per portie in. Ik gebruik hiervoor diepvrieszakken met een ziplock sluiting. Die nemen minder ruimte in dan bakjes. In de vriezer blijft de soep maandenlang goed. Voor gebruik even laten ontdooien, opwarmen, lettervermicelli erbij en genieten maar.
  • Geen letter- of gewone vermicelli in huis? Gebruik een restje pasta uit de voorraadkast.

Nog meer soep op Flofood

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, ben ik een ontzettende soepfan. Ik kan oprecht elke dag wel een kommetje eten. Als lunch, maar ook als diner. Op mijn website deel ik de lekkerste recepten met je. Hieronder zet ik er een aantal voor je op een rijtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.