Recept: courgettepannenkoekjes op twee manieren

1.3K

Zo lang als ik me kan herinneren, maakt mijn moeder thuis courgettepannenkoekjes. Super simpel, maar ontzettend smaakvol en ideaal als hapje op feestjes of als bijgerecht bij een brunch of lunch. Ook zelf maak ik graag courgettepannenkoekjes. Het recept van moeders is een goede basis en daar varieer ik graag mee. Vandaag deel ik twee heerlijke opties met je: Aziatisch en met kaas.

Courgettepannekoekjes zijn ontzettend makkelijk om te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Ze zijn het lekkerst als ze net gebakken en nog warm en knapperig zijn, maar je kunt ze ook prima een dag van tevoren maken en koud eten of opwarmen.

Recept courgettepannenkoekjes op twee manieren

Simpel, weinig ingrediënten en goedkoop. Drie kenmerken van dit overheerlijke recept voor courgettepannenkoekjes. De basis is eenvoudig en daar kun je eindeloos mee variëren. Ik geef je twee varianten: Aziatisch en met kaas.
Servings 15 stuks per variant
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes

Ingredients

  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • klein bosje peterselie, krul of plat
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 kleine wortels
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 2 eetlepels geraspte belegen kaas
  • 1 theelepel Thaise rode currypasta
  • olijfolie om in te bakken.

Instructions

  • Rasp de courgette, wortel, zoete aardappel, halve rode ui en het teentje knoflook. Hak de peterselie fijn en doe alles in een grote mengkom.
  • Voeg de bloem en eieren toe en breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Roer alles goed door.
  • Doe de helft van het mengsel in een andere kom en voeg hier de Thaise rode currypasta aan toe. Roer goed door.
  • Zet een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en verhit hierin een laagje olijfolie. Schep met een eetlepel kleine bergjes van het mengsel met de rode currypasta in de pan. Druk de pannenkoekjes een beetje plat en bak ze aan beide kanten goudbruin en gaar (+/- 3 minuten per kant. Bak in gedeeltes en voeg eventueel meer olie toe als dat nodig is. Laat de courgettepannenkoekjes uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier.
    Courgettepannenkoekjes Aziatisch
  • Nu is het tijd om de kaas door de andere helft van het beslag te roeren. Bak de pannenkoekjes op dezelfde manier als de Aziatische variant.
    Courgettepannenkoekjes met kaas
  • Serveer de pannenkoekjes warm of koud. Decoreer eventueel met wat kaas, een chilipepertje en wat verse peterselie.
Course: Borrelhapje
Cuisine: Aziatisch, Hollands
Keyword: Aziatisch, Borrelhapje, Courgettepannenkoekjes, Geitenkaas, Voor bij de borrel

Tips bij dit recept voor courgettepannenkoekjes

Van zoete, fluffy bananenpannenkoekjes gaan we verder naar hartige courgettepannenkoekjes. Wederom een lekker en simpel recept dat in een mum van tijd op tafel staat. Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en je kunt er zelfs wat andere groenterestjes aan toe voegen. Ga jij mijn recept voor courgettepannenkoekjes maken? Lees dan deze tips nog even door.

  • De basis van dit recept voor courgettepannenkoekjes is met alleen courgette en dus zonder wortel, zoete aardappel, kaas en currypasta. Ook lekker. Het fijne van dit recept is dat je er lekker mee kunt variëren en dat je zo ook wat restjes op kunt maken.
  • Doordat je de groenten raspt, krijgen de pannenkoekjes een lekkere textuur. Als je alleen courgette gebruikt, zou je alles ook in de blender kunnen gooien. Heb ik een keer per ongeluk gedaan en de smaak is er absoluut niet minder om. Toch ben ik meer fan van de geraspte variant.
  • Wees niet te zuinig met de olie. Bak de pannenkoekjes niet in een droge koekenpan, dan branden ze snel aan. Laat ze juist rustig goudbruin bakken in de olie. Begin met een scheutje en voeg meer toe als dat nodig is.
  • Courgettepannenkoekjes kun je prima een aantal dagen in de koelkast bewaren. Doe dit wel in een luchtdichte verpakking.
  • Je kunt de courgettepannenkoekjes warm en koud eten. Warm vers uit de pan of even opgewarmd in een oven van 200 graden. Voor een feestje of verjaardag kun je ze prima de dag ervoor maken.

Goedkoop borrelhapje voor feestjes en verjaardagen

Een feestje hoeft niet altijd veel geld te kosten. Ben jij gebonden aan een budget, heb je niet al te veel te besteden en ben je op zoek naar een goedkoop borrelhapje voor een feestje of verjaardag? Dan zijn courgettepannenkoekjes absoluut een aanrader. Courgettes kosten vaak niet meer dan een euro en bloem, eieren, knoflook en olie heb je altijd wel in huis. Beetje peterselie erbij, eventueel nog een wortel en/of zoete aardappel die ergens in de koelkast ligt en klaar is kees. En omdat je met iets komt dat niet bij iedereen wordt geserveerd, vinden je gasten dat jij je ontzettend hebt uitgesloofd!

Nog meer voor bij de borrel

Lekker met vrienden of familie een wijntje drinken, ik hou ervan! En dan uiteraard met een goedgevulde borrelplank en lekkere borrelhapjes. Ben jij een feestje of borrel aan het plannen en ben je op zoek naar lekkere hapjes voor bij de borrel? Op mijn website staat nog veeeeel meer lekkers. Wat dacht je van:

Heb jij dit recept voor courgettepannenkoekjes gemaakt? Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.