Tonijnsalade met ketjap en kerrie

4.3K

I love tonijnsalade! Op een broodje, op een toastje bij de borrel en ga zo maar door. De meeste mensen maken de standaard variant. Met een beetje mayo, ketchup, een augurkje en een gekookt ei of appeltje erdoor. Heerlijk natuurlijk, maar ik weet zeker dat wanneer je deze tonijnsalade met ketjap en kerrie proeft, je nooit meer anders wilt. Het recept is heel eenvoudig te maken en binnen een kwartiertje kun je er al van genieten!

Ook zo’n fan van tonijnsalade? Lees dan snel verder voor het recept! Ik weet zeker dat je er heel erg blij van wordt. Als je van kerrie, ketjap en Amsterdamse uien houdt dan ;-).

Recept tonijnsalade met ketjap en kerrie

Zin in tonijnsalade, maar dan even anders? Probeer deze variant met ketjap en kerrie. Nog lekkerder met de toevoeging van Amsterdamse uitjes en cornichons.
Servings 4 broodjes
Prep Time 15 minutes

Ingredients

  • 1 blikje tonijn op water of olijfolie, wat je zelf lekker vindt! (160 gram, 104 gram uitlekgewicht)
  • 1 sjalotje
  • 5 cornichons (cocktailaugurken, zoet-zuur)
  • 5 Amsterdamse uitjes
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 theelepel kerrie madras
  • 1 theelepel ketjap manis
  • vers gemalen zwarte peper

Instructions

  • Snipper het sjalotje zo fijn als je kunt. Halveer de cornichons in de lengte en daarna nog een keer en snijd ze fijn. Snijd de Amsterdamse uitjes in vieren.
  • Laat de tonijn uitlekken en doe samen met de rest van de ingrediënten in een kom. Roer alles goed door en breng op smaak met wat vers gemalen zwarte peper.
  • Serveer met wat sla op een knapperig broodje bij de lunch of met toastjes bij de borrel.
Course: Borrelhapje, Lunch
Keyword: Borrelhapje, Kerrie, Ketjap, Lunch, Tonijnsalade

Waarom tonijnsalade met ketjap en kerrie?

Een aantal jaar geleden zat ik samen met mijn moeder bij mijn tante in de tuin. Lekker even gezellig een wijntje drinken, genieten van de zon en praten over van alles en nog wat. Toegegeven, bij ons in de familie komt er dan altijd wel iets lekkers op tafel. Dit keer waren het wat Franse kaasjes en tonijnsalade. Vooral van die laatste bleven we eten. Ik bleef maar vragen naar het recept, maar ging uiteindelijk zonder naar huis. Wel verklapte mijn tante de kerrie en ketjap. De Amsterdamse uien had ik inmiddels zelf wel geproefd.

Gefrustreerd ben ik op een zondag een keer gaan mengen. Eerst mijn standaard tonijnsalade ingrediënten: cornichons (zoet-zure cocktailaugurken), een klein sjalotje, mayo en ketchup. Daarbij deed ik steeds een beetje kerrie en ketjap, tot ik uiteindelijk zelf de perfecte combi had gevonden. Of deze precies hetzelfde smaakt als die van m’n tante, geen idee. Ik ben in ieder geval fan. Ik maak mijn tonijnsalade dan ook nooit meer zonder kerrie en ketjap. Al heel wat visite heb ik blij gemaakt met dit heerlijke hapje. Op een hard broodje of op een toastje bij de borrel.

De perfecte borrelplank

Deze tonijnsalade met ketjap en kerrie past natuurlijk ook perfect op je borrelplank. Ik vind het zelf leuk om te variëren met allerlei hapjes. Elke keer weer wat anders, zodat je de visite keer op keer verrast. Kies bijvoorbeeld voor 1 tot 3 Franse kaasjes en combineer die met of droge worst, een Spaanse ham, paté en een lekker smeerseltje. Van kant-en-klare aioli tot kruidenkaas, verse pesto of een salade. Zelfgemaakte salades zijn natuurlijk het lekkerst. Ik wissel graag tussen deze tonijnsalade, mijn zalmsalade of eiersalade. Wil je helemaal uitpakken? Maak dan ook zelf crostini’s. Nog lekkerder om je salades daarop te serveren!

Borrelplank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.